Skip to main content

Over Magister Makelaars

Verkoopmakelaar Marloes de Heer

Verkoopmakelaar Marloes de Heer

Slechte ervaringen met makelaars bij aankoop woning

Achter Magister Makelaars staat Marloes de Heer. Bij de zoektocht naar een nieuwe woning viel het haar op dat de makelaarswereld ontzettend ondoorzichtig is. Na tientallen bezichtigingen en diverse biedingen was de hoop om ooit een gesloten bieding te winnen tot het nulpunt gereduceerd. Wat voelt het frustrerend om niet eens te weten voor welk bedrag een woning waarop jij je oog had laten vallen uiteindelijk verkocht is. Of nog erger, als je wel de uiteindelijke prijs hoort en daar graag overheen had willen bieden. Door veel mazzel, snel reageren en een makelaar die het mij gunde, vond ik uiteindelijk toch mijn nieuwe woning met veel meer ruimte voor mijn 4 groter wordende kinderen.  

Verkoop oude woning: onduidelijkheid, onbekwaamheid, te hoge kosten

Na de aankoop volgde de volgende uitdaging: de verkoop van mijn oude woning. Bij vrijwel geen enkele makelaar vind je tarieven op de website. Altijd moeten er eerst contactgegevens worden achtergelaten. Het is toch veel prettiger om eerst zelf alles op een rijtje te zetten en daarna pas contact op te nemen met de makelaars die je het meest aanspreken?

Makelaars blijken specialist in het ingewikkeld maken van hun tariefopbouw. Courtages waardoor je in de huidige markt al snel veel extra geld kwijt bent, of vaste prijzen maar alleen met een “vanaf” prijs, opstartkosten, extra kosten voor fotografie, intrekkingskosten, prijzen inclusief en exclusief BTW, wel of geen volledige Funda invulling, betaling in gedeeltes of achteraf… wat een puzzeltocht maar vooral: wat een hoop geld.

Mijn keuze voor een verkoopmakelaar bleek achteraf geen gelukkige. Mijn woning kwam er niet optimaal uit op Funda. Het aantal bezichtigingen viel tegen, biedingen kwamen er al helemaal niet. Mijn makelaar wilde alleen maar afwachten en de vraagprijs verlagen. Dit vond ik geen goed idee en na 2 maanden heb ik de opdracht ingetrokken. Die intrekking kostte naast de opstartkosten ook nog eens extra geld dus ik had mijn buik vol van makelaars. Vervolgens zette ik mijn woning tijdelijk in de verhuur en ik werd vanaf dat moment mijn eigen makelaar

Mijn achtergrond

Door mijn achtergrond op het gebied van marketing en webdesign, een gezonde dosis eigenwijsheid en veel leeswerk leek dit me goed te doen. Dat klopte: de woning was snel verkocht, voor een goede prijs en door het tijdelijk verhuren had ik mijn makelaarskosten ook terugverdiend.

Die overtuiging dat ik het zelf beter kon, had ik eerder. Ik leerde mezelf naast mijn marketingbaan op het hoofdkantoor van C&A alles over webdesign, zoekmachines, social media en hosting en startte in 2010 mijn eerste eigen bedrijf: Joomla Website Designer. In de afgelopen jaren heb ik ca. 400 websites ontwikkeld, voor een zeer diverse clientèle waaronder het Ministerie van Defensie, scholen en universiteiten, schoonheidsspecialistes en kappers, musea, etc. De kennis en ervaring die ik in ruim 14 jaar ondernemerschap heb opgedaan wil ik nu graag aanwenden voor de makelaardij.

Makelaarsopleiding

Niet lang na de verkoop van mijn eigen woning heb ik mijn zusje en haar echtgenoot geholpen met de verkoop van hun woning. Vervolgens brak de coronacrisis uit en was er tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dat werd de opleiding tot makelaar wonen. In juni 2021 heb ik mijn diploma Basistheorie Vastgoed gehaald, alle zes examens haalde ik in 1 poging. Praktijkleer Wonen heb ik in december 2021 succesvol afgesloten. Op het Vakbekwaamheidsexamen behaalde ik een score van 84%.

Samengevat:

✓ No-nonsense

✓ Informeel

✓ Flexibel

✓ Transparant

✓ Recht door zee

✓ Betrokken en vernieuwend

Waarom kiezen voor Magister Makelaars?

  • Online biedsysteem: een volledig transparant biedingsproces: zowel voor verkopers als kopers is dit het eerlijkst én het levert de beste verkoopopbrengst doordat kopers meerdere keren mogen bieden.

  • Geen duur kantoor, chique kleding of auto van de zaak. Een NVM of VBO lidmaatschap kost (tien)duizenden euro’s per jaar, net als dure software pakketten. Dat doen we dus ook niet. Dit zijn allemaal kosten die naar u worden doorberekend. We maken het verkopen van uw huis makkelijk en betaalbaar, ongeacht de waarde. Vaste prijzen incl. BTW, geen opstartkosten, betaling achteraf.

  • Omdat we een klein kantoor zijn, zijn we heel persoonlijk en nemen we alle tijd om samen zaken door te nemen. Een huis verkopen is namelijk niet niks en dit begrijpen wij heel goed. Wij staan onze klanten graag bij tijdens deze spannende periode. Een persoonlijke aanpak en actief meedenken staan bij ons voorop.
  • Mijn verhaal bewijst dat het heel goed mogelijk is om veel zelf te doen als je je huis wilt verkopen. Met name de bezichtigingen zijn tijdrovend en hierop kunt u dus het meeste besparen (pakket A). U kiest het pakket waar u zich prettig bij voelt.

Meer weten?

We horen het graag als u vragen heeft of een afspraak wilt maken voor een kennismaking.